Montignac dieet

Michiel Montignac, een Fransman uit Angouleme geboren in het jaar 1944, ontwikkelde zijn eigen Montignac dieet.

In de jaren negentig was het dé manier om af te vallen, het Montignac dieet. Ook bij dit dieet zijn koolhydraten en slechte vetten de sleutel van het succes. Door een beperking van koolhydraten en slechte vetten in je dagelijkse eetpatroon zal de bloedsuikerspiegel constanter worden. Hierdoor zul je minder snel lekkere trek hebben. Het bijzondere aan het Montignac dieet is dat er geen koolhydraten met vetten gecombineerd mogen worden. Het komt er op neer dat je steeds een koolhydraatrijke maaltijd of vet-eiwitrijke maaltijd moet eten. De bedoeling is wel dat je in totaal meer koolhydraten eet dan vetten, i.v.m. een verhoogd cholesterol.

Wat mag je eten en drinken bij het Montignac dieet?

Producten die je wel mag eten of drinken in het Montignac dieet zijn o.a. peulvruchten, sojaproducten, groente, fruit, volkoren producten, vezelrijke producten, vis, gevogelte, magere kwark, magere melk, magere yoghurt, water, light frisdranken, rode wijn (1 glas per dag).
Producten die je niet mag eten of drinken in het Montignac dieet zijn o.a. suiker, witbrood, aardappelen, snoep, frisdranken, (half)volle kwark, yoghurt en melk.

In tegenstelling tot het Atkins dieet (4 fases) en het South Beach dieet (3 fases) bestaat het Montignac dieet slechts uit 2 fases.
De afslankfase en de onderhoudsfase.
De eerste fase, de afslankfase, moet maarliefst drie maanden worden volgehouden.
De reden hiervoor is dat de alvleesklier in deze periode moet stabiliseren.
Zoals gezegd moet je in fase 1 een koolhydraten maaltijd nemen of een vet-eiwitmaaltijd.
Eenmaal op je streefgewicht aangekomen en minstens drie maanden later kun je beginnen met fase 2, de onderhoudsfase.
In deze fase mag je langzaam aan wat goede koolhydraten met vetten combineren.

Voor veel mensen zal het Montignac dieet een succesvolle manier zijn om af te vallen. Het is echter een hele klus om, dag in dag uit, geen combinatie van koolhydraten en vetten te mogen eten. Simpele en ook gezonde voeding als een boterham met kaas en halfvolle melk of een avondmaaltijd als vlees, groente en aardappelen zijn niet toegestaan.

Door aan fitness of cardio te doen kan je ook veel afvallen en je doel bereiken. Neem eens een kijkje op de site en lees er van alles over.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!