De dertigersdip


Ben je in de dertig en heb je last van een dertigersdip? Zo kom je eruit, lees verder!

Heb jij ook een dertigersdip?

Hoog opgeleid, een groot huis, goede baan en een mooie vriend of vriendin? Dan is de kans groot dat je in een zogenaamde dertigersdip terecht komt. Juist als je alles goed voor elkaar hebt kan de dertigersdip om de hoek komen kijken. Hoe komt dit? En hoe kom je er weer uit?

De mens wordt gedreven door doelen. Het begint meestal rond het twintigste levensjaar met een leuk appartementje en een autootje. Daarop volgen uitdagendere doelen als een goede baan, hoog salaris, aanzien, een grote vriendenkring en een fijne relatie.
Je voelt je lekker zolang je bepaalde doelen nog kunt nastreven. Heb je al je doelen gehaald, dan kun je niks meer afvinken en komen er ‘levensvragen’. Wie ben ik? Wat kan ik? Is dit eigenlijk wel wat ik echt wil?
Als je jezelf dit continu afvraagt wordt je snel moe, ben je prikkelbaar, slaap je slecht, krijg je depressieve klachten en een leeg gevoel. Oftewel, je hebt een zogenaamde dertigersdip.

Wat kun je doen als je een dertigersdip hebt?

Er wordt tegenwoordig meer over de dertigersdip gesproken dan vroeger. Voor veel dertigers die zich ongelukkig voelen is dit een voordeel. Als blijkt dat je niet de enige bent met dit probleem, geeft dit je namelijk snel een gevoel van erkenning.

Als je jezelf voor de zoveelste keer afvraagt wie je bent en wat je hebt bereikt in het leven, bedenk dan dat het een geweldig voorrecht is dat je jezelf dit mag afvragen.
Beschrijf al je kwaliteiten eens en dingen waar je trots op bent. Schrijf ook eens op wat je dwars zit, dit kan met van alles te maken hebben: relatie, werk, geld, enz. Wees eerlijk tegen jezelf en heb zo min mogelijk geheimen. In sommige gevallen zul je mensen pijn doen, maar als jij je problemen niet uit zal het op den duur alleen maar erger worden.
Praten met een extern persoon (bijvoorbeeld een psychiater) is ook aan te raden. Uit de praktijk blijkt dit vaak een goede oplossing te zijn. Vaak blijf je hangen in je eigen cirkeltje wanneer je niet naar buiten treedt met je dip. Een psychiater heeft veel ervaring met mensen in een depressie of soortgelijke klachten. Aarzel niet om de stap te wagen. Het maakt je sterker voor een volgende periode in je leven. Die midlife crisis over 10 of 20 jaar, daar zul jij dan minder last van hebben.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies