Dumbbell Decline Bench Press

De Decline Dumbbell Bench Press is een variant van de meest uitgevoerde en populairste borstoefening in de sportschool en wordt niet met een barbell maar met een set dumbbells uitgevoerd op een achteroverhellende drukbank. Met deze oefening leg je de nadruk meer op de onderkant van je borstspieren.
Stel de drukbank zo in, dat het ligvlak schuin naar beneden helt, dit wordt Decline genoemd. Wanneer het niet mogelijk is om de drukbank naar beneden te laten hellen (zoals op de foto’s), kun je een stepbankje onder de voorkant van de drukbank plaatsen.
Pak 2 dumbbells en ga op het bankje liggen. Zorg ervoor dat je je handen ongeveer 20 centimeter wijder dan schouderbreedte houdt. Laat de dumbbells rustig zakken tot schuin boven je borstspieren. Stoot de dumbbells hierna beheerst uit.

Dumbbell Decline Bench PressDumbbell Decline Bench Press

Variaties

  • Pak de dumbbells met je handpalmen naar elkaar beet tot om de nadruk te leggen op de binnenkant van je borstspieren.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies