Smal opdrukken

Omdat er bij het smal opdrukken geen fitnesstoestel en gewichten worden gebruikt is het moeilijk deze oefening correct uit te voeren. Let daarom op deze punten voor een goede uitvoering:

Strek je rug en benen, houd je hoofd recht en zorg dat deze in één lijn staat met je benen. Plaats je voeten naast elkaar. Ze moeten de grond raken vanaf de top van de tenen tot en met het bovenste gedeelte van de bal van de voet. Plaats je handen vlak naast elkaar. Voor een juiste balans is het goed je vingers 1 tot 2 centimeter te spreiden. Het is ook belangrijk om je billen niet boven alles uit te laten steken. Door deze schuine hoek wordt je ademhaling bemoeilijkt en veranderd de belasting op je borst en schouderspieren. Maak nu een volledige beweging op en neer (zonder je ellebogen op slot te zetten) en raak beheerst met je borstkas de vloer aan.

Met het smal opdrukken zul je meer beroep doen op je triceps. Bovendien is smal opdrukken een stuk zwaarder dan het normale opdrukken.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies