Barbell front squat

Bij de Barbell front squat heb je een stang met gewichten nodig. Ga staan met je voeten op schouderbreedte van elkaar. Bij deze oefening laat je de stang niet rusten achter je hoofd maar voor je hoofd. Plaats hiertoe je handen gekruist op je bovenarmen en houd je ellebogen ter hoogte van je schouders. Laat de stang rusten op het gedeelte tussen je schouders en je bovenarmen. Houd je lichaam onder spanning en je rug goed recht, buig je knieën en laat je billen achterwaarts komen zodat je zakt. Als je bovenbenen een hoek van 90 graden maken ten opzichte van je onderbenen keer je de beweging om en zet je krachtig af via je hielen tot je weer rechtop staat. 

Deze oefening is niet geschikt voor mensen met een zwakke onderrug. Ter ondersteuning kan je een brede riem rond je onderrug plaatsen.
Met deze oefening train je ook je bilspieren.

Barbell front squatBarbell front squat

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies