Dumbbell lying rear delt row

Bij de Dumbbell Lying Rear Delt Row heb je een bankje met leuning en twee dumbbells nodig. Stel het bankje in op een hoek van ongeveer 45 graden en ga er met je borst/buik op liggen. Plaats je voeten achter je op de grond en houd de dumbbells onder het bankje vast. Til beide armen nu van elkaar af recht omhoog tot het hoogste punt van het bankje. Laat ze vervolgens beheerst weer terugzakken. Houd je ellebogen gedurende de uitvoering lichtgebogen. Met deze oefening train je voornamelijk de achterkant van je schouderspieren.

Dumbbell lying rear delt rowDumbbell lying rear delt row

Variaties

  • Om het accent nog meer op de achterkant van je schouderspieren te leggen moet je er voor zorgen dat je de dumbbells tijdens de oefening zo ver mogelijk naar achter houdt. (Dumbbells in één lijn met de achterkant van je schouderspieren).

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!