Dumbbell Kickback

Bij de Dumbbell Kickback heb je een dumbbell en een trainingsbankje nodig. Je voert de oefening eerst met je ene arm uit, daarna met de andere. 

Plaats je linkerknie en je linkerhand op het bankje. Je rechterbeen plaats je naast je op de grond. Met je rechterarm pak je in dit geval het gewicht vast en voer je de oefening uit.
Om te beginnen buig je iets voor over. Houd de dumbbell zo vast dat je handpalm naar je lichaam toe wijst, je elleboog zich in je zij bevind en je arm een hoek van 90 graden maakt. Zorg ervoor dat je je rug recht of iets hol houdt. Vanuit deze positie breng je de dumbbell naar achteren totdat je arm gestrekt is. Probeer je elleboog zo min mogelijk te bewegen. Vanuit deze positie breng je de dumbbell weer beheerst terug. Let op een goede uitvoering, zorg ervoor dat de rest van lichaam niet beweegt tijdens de oefening.

Dumbbell KickbackDumbbell Kickback

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies