Zoetzure kalkoenfilet met courgette (2 pers.)
Een zoetzure kalkoenfilet met courgette voor 2 personenBinnen 20 - 30 minuten is de zoetzure kalkoenfilet klaar om te eten. |
|
Ingrediënten: |
- 250 gram kalkoenfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 middelgrote tomaten
- Een halve courgette
- 125 gram champignons
- 4 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels mango chutney
- 75 gram tomatenpuree
- 1 theelepel karwijzaad
- Optie: peper en eventueel zout
| |
|
Bereiding van de zoetzure kalkoenfilet: |
- Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes
- Snij de sjalotjes in vieren en de courgette en champignons in plakjes
- Snij de kalkoenfilet in reepjes en besprenkel ze eventueel met peper en/of zout
- Verhit de olijfolie in een hete pan
- Roerbak de sjalotjes met de kalkoenreepjes totdat ze gaar zijn
- Pers de knoflook boven de pan uit
- Mix de courgette, champignons en tomaat erdoor en bak ze even mee
- Roer de mango chutney en de tomatenpuree door elkaar.
- Schep dit sausmengsel en de karwijzaad door het gerecht en laat het gehele nog even goed opwarmen.
|
|
Tip:  |
- De zoetzure kalkoenfilet met courgette is perfect te combineren met gekookte zilvervliesrijst.
|
|
Voedingswaarde: |
| +/- 650 calorieën | | 70 gram eiwit | 
| 48 gram koolhydraten | | 22 gram vet, waarvan slechts 4 gram verzadigde vetten | Vezels | 10 gram | |
Deze kalkoenfilet is ideaal om bij de lunch of avondeten te consumeren. Direct na de fitness is het ook ideaal, vanwege het hoge gehalte aan eiwitten.