10 snelle fitness tips


Hieronder vind je 10 snelle fitness tips!

  1. Een lopersknie wordt meestal veroorzaakt door het lopen van te grote afstanden. Verhoog je de afstand? Doe dit maximaal met een toename van 10% per week. Je gewrichten, kraakbeen en pezen hebben tijd nodig om zich aan te passen aan de verhoogde inspanning.
  2. Hoe meer spiermassa je opbouwt, hoe meer calorieën je verbrandt. Overdag of ’s nachts. Of je nu slaapt, op de bank zit of aan het sporten bent.
  3. Om je fitness schema en resultaten te optimaliseren is het zaak regelmatig te variëren met fitness oefeningen, sets, herhalingen, gewicht en rustpauzes. Richt je tijdelijk op slechts één doel (bijvoorbeeld spiergroei of krachtopbouw) en verander dan naar de ander (bijvoorbeeld vetverbranding of afvallen).
  4. Profiteer van de vele voordelen van sporten. Door vaak te sporten zal je figuur in positieve zin veranderen, meer vet verbranden, leniger worden, er beter uit gaan zien en minder last hebben van een hoge bloeddruk en stress.
  5. Verwerp de mythes van sommige mensen in de sportschool. Voorbeeld is dat je spierpijn altijd moet voelen na het sporten. De kans is groot dat je een verkeerde techniek gebruikt, teveel traint of niet goed bent opgewarmd wanneer je spierpijn voelt na je training.  
  6. HIT (High Intensity Training) is de methode als je snel en efficiënt wilt trainen. Train met gewichten waarmee je maximaal 8 tot 10 herhalingen kunt maken. Voer de oefeningen correct, rustig en onder controle uit. Zo kun je met minimale inspanningen, maximaal effect bewerkstelligen.
  7. Vrouwen vinden mannen aantrekkelijk als ze zich in het zweet werken in plaats van lui op de bank hangen. Andersom is dit ook zo. Handen uit de mouwen dus!
  8. Stop onmiddellijk met sporten als je er geen zin in hebt. Niemand houdt een sport vol die hij niet leuk vindt. Sport moet een activiteit zijn waar je plezier aan beleeft, zo houd je het lang vol en boek je op lange termijn het beste resultaat.
  9. Ook jij hebt prachtige buikspieren. Waarschijnlijk bevinden ze zich alleen achter een grote laag vet. Verbrand vet door minder calorieën in te nemen dan je verbrandt. Met buikspieroefeningen kom je een eind. Maar bedenk wel dat plaatselijk vetverbranden een fabeltje is. Het meeste vet verbrand je met cardio oefeningen.
  10. Zorg voor een goede warming up. Je spieren hebben de tijd nodig om zich aan te passen aan de hoge intensiteit die komen gaat. Heb je geen goede warming up, dan vergroot je de kans op verrekte spieren en blessures aanzienlijk.

 

 

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies