Vraag en Antwoord

Fitness vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen over fitness, voeding, afvallen, spiergroei, schema's en oefeningen. 

De antwoorden zijn in de artikelen verwerkt.

Veel lees plezier!

Fitness duo en tri sets

Veel gestelde fitness vraag:
Ik hoor in de sportschool soms de term duo-set of tri-set. Wat wordt hier precies mee bedoelt?

 

 

Hardlopen saai?

Hardlopen

Veel gestelde fitness vraag:
Naast krachtraining en fitness oefeningen loop ik twee keer per week hard. Hebben jullie tips om het hardlopen leuker te maken? Hoe houd ik mezelf gemotiveerd?


Antwoord:

Droog trainen?

Veel gestelde fitness vraag:

Wat is de beste manier om droog te trainen? Wat kan ik dan het beste doen qua voeding? En hoe zit het met de krachttraining en cardio oefeningen? Moet ik bijvoorbeeld drie setjes van 20 herhalingen uitvoeren met een licht gewicht, of juist zwaar blijven trainen met minder herhalingen?

Antwoord:

Sporten tegen je buikje?

Veel mensen sporten bijna elke dag en letten goed op hun voeding. Toch krijgen ze dat buikje maar niet weg. Moeten ze nog meer gaan trainen? Of is er een risico dat er teveel wordt gesport? Hieronder geven we antwoord op deze veel gestelde vraag.

Spiergroei en hardlopen?

Veel krachtsporters hebben als doel om meer spiermassa op te bouwen. Uiteraard doen ze daarbij verschillende cardio oefeningen om dat laatste laagje vet weg te trainen. Hardlopen is zo’n cardio oefening die veel mensen zowel in de sportschool als in de buitenlucht vaak uitvoeren.  Maar is hardlopen wel geschikt om daarnaast voldoende spiermassa op te bouwen?

Antwoord:

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies